Η ιστορία της οικογενειακής επιχείρησης ξεκινά στις αρχές του 1960 όταν ο Πολυμερος Κουκουτζελης κάνοντας γενικό εμπόριο με έδρα τον Σοχο, στον νομό Θεσσαλονίκης, συλλέγει – ανάλογα με την εποχή – ποσότητες ξηρών καρπών και τις διαθέτει σε καταστήματα στην Θεσσαλονίκη.

Το 1981 την επιχείρηση αναλαμβάνει ο Σεραφείμ Κουκουτζελης και επικεντρώνεται στην περισυλλογή, διαλογή και πώληση ωμού ηλιόσπορου και κολοκυθόσπορου από παραγωγούς του Έβρου, καταλαμβάνοντας ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς στην Βόρεια Ελλάδα.

Το 1987 οι δραστηριότητες της επιχείρησης επεκτείνονται στο σπάσιμο και τη διαλογή αμυγδάλων.

Το 2003 ο Σεραφείμ Κουκουτζέλης έχοντας μεταφέρει το μεράκι και την απαραίτητη τεχνογνωσία, περνά την επιχείρηση στα χέρια των δυο γιων του, Παντελή και Κωνσταντίνο Κουκουτζελη, με νέα επωνυμία ‘ΑΦΟΙ ΚΟΥΚΟΥΤΖΕΛΗ ΟΕ’.
Έχοντας πλέον την γνώση που απαιτείται η επιχείρηση κάνει τα πρώτα της βήματα και στο καβούρδισμα του ηλιόσπορου και του κολοκυθόσπορου, προσθέτοντας παράλληλα και άλλα είδη σύμφωνα με της απαιτήσεις της αγοράς.

Το 2007 είναι μια χρονιά σταθμός για την επιχείρηση καθώς μετεγκαθισταται σε νέες ιδιόκτητες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 700 τ.μ. στο 1ο χλμ Λαγκαδα – Κολχικου, 10 χλμ έξω από την Θεσσαλονίκη. Με καινούργιους ψυκτικούς θαλάμους και με νέα μηχανήματα διαλογής και καβουρδίσματος των σπόρων και όλων των ξηρών καρπών, η εταιρία εξελίσσεται σε μια σύγχρονη μονάδα εμπορίας και επεξεργασίας ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων.

Το 2016 οι εγκαταστάσεις επεκτείνονται με άλλα 600 τ.μ. αποθήκευσης και με νέο ψυκτικό θάλαμο ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες ζήτησης των προϊόντων της επιχείρησης.